U subotu, 16. juna, od 18 sati se održava drugi dan KARNEVAL GASTRO festivala tradicionalne hrane vina i zanata u Ulici Nikole Tesle. 

Od 18 sati na CENTRALNOM KARNEVALSKOM STEJDŽU biće priređen dečiji karnevalski program sapredstavom "Petar Pan" u izvedbi plesnog kluba "Balerina". 

Od 19 sati promenadni koncert održaće Pančevački brass orkestar, Muzičkog centra.

Od 20:30 na istom mestu nastupiće tamburaški orkestar "Banatski kicoši" dok se od 22:30 pačevcima predstavlja "Mantrock Dance Internatonal" sa Brazil samba dance Show. Od 23 sata internacionalni latino-kubanski bend "Cubalcanica" održaće veliki karnevalski koncert.

VELIKA MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA održaće se od 20 sati u ulici Vojvode Radomira Putnika. Predstavljanje grupa je kao i predhodnih godina na uglu V.R. Putnika i Žarka Zrenjanina. Nakon završetka povorke veliki karnevalski vatromet.  

U okviru programa "KARNEVAL U SRCU GRADA" za subotu 16. jun predviđena su sledeća dešavanja:

HEDONIST STAGE (ugao Njegoševe ulice/ Trg Kralja Petra I 8-10, Cafe ''Hedonist'')
22:00  Koncert: Pedja Tomašević Bend

ŠTAB POGON STAGE  (Trg Kralja Petra 1 8-10, Kafe ’’Štab Pogon’’)
22:00  Rnb-Rap: Vuk, Parke i Kole

COFFEE SHOP STAGE  (Sokače, Trg Slobode 3, Kafe ’’Coffee Shop’’)
21:00    Koncert: Anđelka Simić i Bend 9
00:00    Downtown Vibe: DYMO B2B Lobor D

CRUISER   (Gimnazijski Trg, Vuka Karadžića 2, Klub svetskih putnika ''Cruiser'')
22:00 – Bend Druga Priča

PUB PUBLIKA (Njegoševa 1)
22:00 Quart Core Bend

BABIS GROOVIE STAGE   (Parking Braće Jovanovića 1,Kafe ''Babis'')
22:00  Koncert: BD&HR Band (Bg)

AMARETO STAGE   (Njegoševa 10)
22:00 - Bend De Acoustico

Internacionalni karneval u Pančevu je međunarodna manifestacija od velikog značaja za Republiku Srbiju koja predstavlja različite kulture i karnevalske tradicije iz celog sveta. Kao najveća gradska manifestacija i prvi međunarodni karneval u Srbiji, održava se u organizaciji udruženja ''Prijatelji Pančeva'', pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam APV i Grada Pančeva.

Ova manifestacija postala je turistička atrakcija koju poseti više od 100.000 posetilaca sa oko 2.000 učesnika iz preko 10 zemalja. 

M.D.